جامعۀ ویران ما، به چنین فرزانههایی بیشتر از هر کس دیگری نیاز دارد. این خانم فرزانه کوچی است. برای نخستینبار دیشب نام و سیمایش را در برنامۀ تلویزیونی کاکتوس دیدم. وارسته و رسا و روشن صحبت میکرد. بی ابهام و آلایش. دختری از تبار کوچیهای خانه به دوش. در شهر پلخمری متولد شده و راه پلخمری تا کابل را در خم و پیچهای بزرگراه کوهستانی سالنگ، بارها و بارها به دنبال دانایی و آینده طی کرده است. به دلیل تحصیل و دانشگاه، از میان قوم و خویش طرد شده، تا اینکه به همه ثابت کرده « زن جنس ضعیف نیست و میتواند بیشتر از مردان کار و پیکار کند.» هنگام دی…
دیدن و صحبت کردن از جنایت، تبدیل به جزئی از اتفاقات روزمره شده است. در سال 2017، در پلسرخ شهر کابل، مرد جوانی در مقابل چشمانم تیرباران شد. در چند دقیقه، موجی از مردم دور بدنِ تیرخورده و نیمه جان او جمع شدند. عکس اولی از آن صحنه است و عکس را من گرفتم. هیچکس به شمول من جرات نکرد کمک کند. هفت گلوله از پشت سر به او شلیک شد و من صدای شلیکها و افتادنش از داخل موتر به روی جاده را دیدم. پسری که داشت آیسکریم لیس میزد و تماشا میکرد گفت: این شاید زنده نمانَد... به پولیس زنگ زدم. پولیس نیم ساعت بعد، در حالی که پسر جان داده بود رسید. عکس دومی نیز،…
با تمام کاستیها و انتقادات موجود در زمینه حکومتداری در بلخ که بر همه ما واضح است، اقدامات اخیری که با موافقت و حمایت فرهاد عظیمی والی بلخ در این ولایت صورت گرفته امیدواری را به دوام کار موثر وی بیشتر میسازد: یک: تلاش پیگیر برای ردیابی عاملان اختطاف عبدالرووف کودک ۹ساله که چالش بزرگ سیاسی و امنیتی را در بلخ دامن زده است. با توجه به حجم گستردهی مشکلات امنیتی و مافیای سیاسی و اقتصادی در بلخ، تلاشهای پیگیر دستگاه امنیتی و استخباراتی کشور در زمینهی حل این پرونده به بن بست خورده است. دو: تلاشی خانه حاجی غوثالدین غزات فرمانده قدرتمند وابسته…
Follow me in Social media