از بامداد دیروز دوشنبه که خبر تایید شدن استعفای عطامحمدنور از مقام ولایت بلخ توسط رییس جمهور منتشر شد، ذهن و روان مردم در بلخ پریشان شده است. با هرکه صحبت میکنم نگران وقوع حوادث ناگوار است. این مسلم است که اکثریت مردم خواهان امنیت است و از حلقهی سیاهی که بنام داعش و طالب در اطراف بلخ کشیده شده هراس دارند. آنان عطامحمدنور را با تمام کاستیها و بدیهایش میخواهند؛ چون فکر میکنند آقای نور حتی برای حفاظت از سرمایههای بی حساباش نیز که شده جلو داعش و طالب را در بلخ میگیرد.
عطامحمدنور با قدرت اجتماعی و اقتصادی که دارد توانسته است بلخ را طی یک دهه اخیر از برخی آشوبها و تنشها دور نگهدارد، دقیقاً شبیه آنچه جنرال دوستم در دوران حکومت مجاهدین از بلخ ساخته بود.
زمانی که ربانی در کابل حکومت میکرد و بقیه ولایات درگیر جنگ خانها و قلدرها بود، جنرال دوستم از مزارشریف و جوزجان دو نمونهی از مسکوهای کوچک ساخته بود که ضمن امنیت و آرامش، مردم به آزادیهای مدنی خود نیز تا حدی دست یافته بودند. اما همانگونه جنرال دوستم در آن زمان بلخ را تافتهی جدابافته از مرکز قلمداد میکرد، نور نیز فعلاً در همان خط در حرکت است.
اما مشکل این است که فعلاً دهه هفتاد نیست، بلکه روزهای میان سال 2017 و 2018 میلادی است. سالهای که غنی حمایت قدرتهای جهان را با خود دارد و تا حدی به طرفهای درگیرش فهمانده است که او تصمیم میگیرد چه کسی وزیر باشد چه کسی به زیر.
0 Comments