- اکثریتِ رسانههای هر دو کشور، تحت تاثیر سیاستها و برنامههای نهادهای حکومتی، امنیتی و استخباراتی است و این مساله در پاکستان شدیدتر از افغانستان بنظر میرسد. دستورالعملی که از سوی ارتش و استخبارات پاکستان به رسانههای آن کشور داده میشود، به رویکرد ضد افغانستانی این رسانهها شدت بخشیده و ستیز با افغانستان را به مثابة وطنپرستی تلقی میکنند. - همچنان رویکرد پاکستانستیزی در رسانههای افغانستان نیز شدت گرفته و برخی از رهبران حکومتی و سیاستمداران، با استفاده از فضای پاکستانستیزی، دنبال اهداف شخصی شان هستند که در …
مختار وفایی ـ پس از سقوط طالبان، حکومت جدید که توسط و به حمایت جامعه جهانی به پا ایستاده شد، تلاشهای جهت رسیدن به یک جامعهی مردم سالار و مبتنی بر ارزشهای انسانی توسط نهادهای مدنی و مردمی از سر گرفته شد. در سیزده سال گذشته آزادی بیان به عنوان یکی از اساسیترین ارزشهای نظام دمکراسی، تا حدی در افغانستان جا باز کرد و توانست برای مردم موثر نیز واقع شود. فعالیت دهها شبکهی تلویزیونی، رادیویی، روزنامهها و مجلات در پایتخت و ولایات مختلف افغانستان، بیانگر این است که فضا برای نفس کشیدن رسانهها و روزنامهنگاران مساعد شده و حکومت نیز …
افغانستان از لحاظ آزادی مطبوعات، در درجه بندی سال گذشته شصت و ششمین، و در درجه بندی امسال، شصت و هفتمین کشور جهان است. موسسۀ «فریدم هاوس» یا خانه آزادی، گزارش تازه اش را پیرامون آزادی بیان در جهان به نشر سپرده است که طبق آن، در بیش از ده سال اخیر، شرایط کاری برای رسانه های خبری در افغانستان و بسیاری از کشور های جهان به پایین ترین سطح خود کاهش یافته است.گزارش فریدم هاوس یا خانه آزادی که یک نهاد مستقل نظارتی است، نشان می دهد که وضع آزادی مطبوعات در افغانستان نسبت به سال گذشته وخیم تر شده است. براساس این گزارش، افغانستان که سال گ…
Follow me in Social media